Relipop

Relipop is een populaire benaming voor hedendaagse christelijke muziek, ook wel Contemporary Christian Music of CCM genoemd. Het is een muziekstroming die al tientallen jaren bestaat en die is ontstaan vanuit de drang bij jongeren om andere christelijke muziek te horen dan de traditionele psalmen, kerkmuziek en religieuze werken uit de klassieke muziek.

Boodschap van het Evangelie

Relipop is een heel breed begrip en de muziek bestaat daarom uit allerlei verschillende muziekgenres, van dance muziek, gospel, hip hop en EDM tot ‘white metal’. Centraal staat echter altijd de boodschap van het Evangelie, iets wat ook geldt voor de muziek van Zeven Zegels Music. Onze artiesten maken zielvolle soul, rap, R&B, reggae, hip hop en andere stijlen binnen het Urban genre. Het is positieve relipop waarmee de artiesten een sterk tegengeluid willen geven aan de seculiere boodschappen van tegenwoordig. De christelijke jeugd krijgt op deze manier in ieder geval de keuze om te luisteren naar kwalitatief goede, Bijbels verantwoorde muziek!

Gospel rap en holy hip hop

De muziek van Zeven Zegels Music is te horen op verschillende radiostations zowel binnen de bekende Christelijke kringen (SevenFM, Groot Nieuws Radio, BEAM) als op urban radiostations als Slam FM, Juize en anderen. Het label richt zich vooral op christelijke rap en hiphop, ook wel bekend als  gospel rap of holy hip hop. Net als in seculiere kringen is onze relipop erg divers. Sommige artiesten prefereren oldschool of West Coast hip-hop beats. Anderen kiezen vaker voor elektronische samples en gaan meer richting EDM met Dubstep en House invloeden.

Concerten bezoeken, downloaden of een CD kopen

Het idee achter al die variatie is dat iedereen muziek kan vinden die aansluit bij zijn of haar voorkeur. De ene luisteraar zal eerder muziek draaien van YNS met catchy refreins en commerciële tunes. De andere gaat liever voor het album van Sense, daar waar muzikaliteit en technische lyrics centraal staan. Je kan bij Zeven Zegels Music op verschillende manieren van onze muziek genieten. Wil je je muziekhelden live meebeleven? Kijk dan op onze christelijke concertagenda voor alle optredens. Ook kan je christelijke muziek downloaden. Koop de singles via iTunes! Heb je liever een CD? Bestel dan hier een CD via de releasespagina!