Nieuws

HipHop Jam @ Opwekking 2023

Wie er vorig jaar bij was weet hoe LIT het was! En ook dít jaar weer bouwen we een hiphop feestje bij het Jongerenterrein!

Zaterdag 27 mei tussen 17:00 en 18:00. Het laatste gedeelte is bestemd als Open Mic. Ben jij erbij?

RIP Michaël Gabriël 🕊️

Tot ontsteltenis van heel Christelijk Nederland is vorige week bekend gemaakt dat Michaël Gabriël bekend van onder andere De Rechtstaat afscheid heeft genomen van het leven. Op de Facebook van ‘De Rechtstaat’ wordt dit bevestigd.

Michaël was lang onderdeel als artiest van het label Zeven Zegels waar hij ook verschillende managementtaken uitvoerde samen met Atalaya. Hij schrijft op zijn persoonlijke Facebook:

‘Michaël.. woorden schieten te kort. We gaan waaay back en onze vriendschap veranderde in een broederschap, onze kapsels veranderden ook en onze ambities groeiden. Die van jouw harder dan de mijne. Jouw talent was ongekend groot en je was geliefd door zooovelen. Je vroeg me ruim 10 jaar geleden om je te zalven en vrij te zetten in je roeping en die heb je glansrijk vervuld. Maar er was nog zoooveel terrein te winnen.. zoveel liedjes te maken.. zoveel harten te raken. Ik kan er nog niet bij met mijn hoofd of met mijn emoties.

Je laat een leegte achter in mijn hart en in de harten van duizenden anderen. Je laat gelukkig ook uren aan muziek achter waar we nog voor altiid van mogen genieten. Van je eerste release bij Zeven Zegels Music: “Mijn Fotoalbum” tot je apenstreken bij De Rechtstaat en je laatste projecten als Michaël Gabriël.Ik ga je zo missen broertje 😭💔 Sterkte en Gods nabijheid toegewenst aan familie, vrienden en collega’s in the scene. Lets stick together. 🙏🏼– Love, Atalaya

Als je zelf ook met zelfmoordgedachten worstelt, blijf er alsjeblieft niet alleen mee rondlopen, maar zoek iemand om mee te praten. Je kan contact opnemen met de zelfmoord preventielijn via 0800-0113.’

Namens alle vrienden vanuit Zeven Zegels Music wensen we de familie en nabestaanden veel sterkte, troost en Gods nabijheid toe.

SRVNT, IJsbreker & Sense -Bulamu (Leven) videoclip

Rappers SRVNT, IJsbreker en Sense slaan handen ineen om stichting BULAMU te ondersteunen met een rap en videoclip ten behoeve van weeskinderen in Uganda. De productie is op naam van GIDI. “Wees een steun, steun een wees”.

Ieder kind heeft recht op eten/drinken, een veilig onderkomen, familie of mensen die voor hen kunnen zorgen, medicijnen en onderwijs zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot een krachtige man of vrouw. Veel kinderen in Oeganda zijn wees geworden en leven op straat, zij hebben geen toekomst.

Steun jij ook Bulamu? Ze steunen kinderen in de sloppenwijken, voor hen betalen ze schoolgeld en werken nauw samen met de lagere school in die wijk. Een aantal van deze kinderen worden door gesponsord op het voortgezet onderwijs. Meer informatie over het werk van Bulamu vind je op de website: www.bulamu.org.

Voor meer informatie, interviews of anderzins kan je contact opnemen met initiatiefneemster Femke van Dijk via femmie250@hotmail.nl.

Bekijk de videoclip hieronder:

Hoe GIDI erop vooruitging tijdens de Coronacrisis

Hoe GIDI als artiest erop vooruitging tijdens corona


2019 was het jaar dat producer GIDI zijn muziek naar een hoger niveau tilde. Na een aantal releases en remixwerk was hij klaar om ook het podium te betreden als DJ. Dat pakte goed uit. Het hele festivalseizoen zat vol met optredens en andere gigs. Reacties van het publiek gaven de motivatie en het zelfvertrouwen om in 2020 nog harder te gaan en dus besloot GIDI zijn baan als hulpverlener af te bouwen in uren met als doel om halverwege het jaar fulltime voor muziek te gaan.

GIDI: “Als opkomend artiest heb je altijd wel te maken met wisselende inkomsten, daarom is het fijn geweest om te werken binnen de zorg, dat betaalde aan het einde van de maand altijd de rekeningen. Maar die zekerheid hield me juist in mijn comfortzone, en dat werkte mijn motivatie tegen”

Dit jaar zagen GIDI en zijn manager halverwege maart het hele festivalseizoen gecanceld worden i.v.m. corona..
We inventariseerden de stappen die we gezet hadden in 2019 en welke nieuwe contacten we hadden opgedaan in Nederland en daarbuiten. Bijvoorbeeld toen multi grammy-award winnaar Lecrae weer in Nederland te vinden was voor een optreden. “We kregen we het voor elkaar om gedurende een paar dagen zijn officiële driver te zijn. Dit gaf ons de kans om te connecten. Ik gaf aan het einde mijn visitekaartje en een USB stick met beats.“Wie weet wat daaruit komt? Je moet creatief zijn, nu reageert zijn DJ Promote regelmatig op mijn instagram”

GIDI | Gideon Bus

Al heel snel werd de strategie om dom veel tijd in de studio door te brengen. “We trokken de stoute schoenen aan en stuurden internationale artiesten berichten via social media om remixwerk te verrichten. Het balletje ging enorm hard rollen en voor ik het wist had ik deadlines van een paar dagen en stond mijn naam opeens op grote internationale playlists”.

Namen als RoyTosh, LZ7 en Deraj zeggen de meeste Nederlanders misschien niet meteen iets, maar in het buitenland hebben ze inmiddels miljoenen streams, plays en views op hun naam. De Remix EP die GIDI samen met RoyTosh maakte haalde binnen 5 dagen ruim 10.000 streams en plays. Ook krijgt hij nu positieve reacties van producers waar hij juist naar opkijkt!

Het is de kunst om in deze tijd een nieuwe werkmodus en motivatie te vinden. Het zijn andere tijden, en dus moet je anders je werk inrichten. Dat doet iedereen, en voor GIDI pakt het op dit moment goed uit.

Recente releases:

4-2020: GIDI – Fire
1-5-2020: RoyTosh x GIDI – Remix EP
22-5-2020: LZ7 x GIDI – Forever Young (GIDI Remix)
16-7-2020: Trinity, Roberto Rosso ft GIDI & Sonar – A Tu Lado

Lecrae legt uit waarom hij Columbia Records verliet

Rapper Lecrae tekende in 2016 bij Columbia Records, ook bleef hij nog bij zijn eigen muzieklabel Reach Records. Nu kwam het nieuws een tijdje geleden naar boven dat hij het contract ontbonden heeft met Columbia Records. In onderstaande video legt hij uit waarom hij dit stopte.

Logic kondigt nieuw album en pensioen aan

Logic draait al zo’n tien jaar mee in de scene sinds zijn eerste mixtape Young, Broke & Infamous en hij heeft het allemaal wel gezien. De rapper kondigt vandaag zijn nieuwe album Pressure aan en laat gelijk weten dat het zijn laatste is. Sir Robert Bryson Hall II, zoals hij echt heet, is inmiddels echtgenoot […]

WOO HAH! onthult eerste namen voor editie 2021

WOO HAH! is één van de festivals die niet door kon gaan vanwege de coronacrisis. De organisatie liet er geen gras over groeien en ging gelijk aan de slag met de editie van 2021. Ze lieten eerder in een interview weten dat een groot aantal van de artiesten overgeheveld kunnen worden naar volgend jaar, maar […]

116 – Celebrate More ft. Lecrae, Andy Mineo & Hulvey

Lecrae, Andy Mineo en Reach Records-nieuwkomer Hulvey, droppen een hilarische video voor ‘Celebrate More’. De track maakt deel uit van de Summer 2020 Playlist, waarop een breed scala aan producers en artiesten bijdroegen . Lees er hier meer over. Check de video hieronder:Lecrae, Andy Mineo en Reach Records-nieuwkomer Hulvey, droppen een hilarische video voor ‘Celebrate More’. De track maakt deel uit van de Summer 2020 Playlist, waarop een breed scala aan producers en artiesten bijdroegen . Lees er hier meer over. Check de video hieronder:
Bron: