Zeven Zegels Music en de Talentstrateeg slaan de handen ineen om te investeren in urban arts in Nederland! Zie ook de website https://cultuurparticipatie.nl/projecten#page=0&discipline=11 voor meer info.

De aanvraag betreft een ontwikkeltraject voor urban arts talenten Guido Simonse, Joël Hormes en Lionel Mayland. waarin het talent werkt aan zijn zelfstandig makerschap. Ontwikkelstappen zijn onder andere:

1. Leren geloven in je eigen talent.

2. Leren zijn muziek goed te promoten.

3. Leren hoe je kunt mixen en masteren.

4. Leren hoe je zang en rap op een hoger niveau kunt krijgen.

5. Leren hoe je muziekproductie op een hoger niveau kan krijgen.

6. Leren hoe je een goede videoclip kan maken met maatschappelijke impact.

7. Leren hoe je een campagne succesvol opzet ten behoeve van een sociaal maatschappelijk doel.

Dit gebeurt onder begeleiding van coaches verbonden aan Zeven Zegels zoals Jack Bunga (rapper), Matheus Sales de Moura (talentcoach) en Wilbert de Goei (projectadviseur). Daarnaast krijgt het talent ondersteuning van coach Jan Jelte de Vries (hiphopper en jongerenwerker) en externe experts Jan Pronk (TCC Studios) en Rianne van Dam (zangdocent).

Tijdens het ontwikkelproces deelt het talent zijn leerervaringen als rapartiest die zijn eigen muziek kan produceren en promoten. Hiervoor zullen het talent en de coaches het traject vastleggen en communiceren middels een eindverslag. Tevens zal het talent worden geïnterviewd, wat op video wordt vastgelegd.

Het concrete resultaat van het ontwikkeltraject is een sociaal maatschappelijke campagne die wordt vormgegeven rondom de muziek van het talent, waarbij 4 videoclips leidend zijn. het doel van de campagne is om 100.000 jongeren te bereiken met de boodschap dat ze uniek en waardevol zijn.

Het traject vindt plaats van 1 oktober 2023 tot 1 juni 2025. Totaalaanvraag en toekenning is €69.600,-