Eli Jah

Het vaderhart van God laten zien
Single Image

Over Eli Jah

Eli Jah is een multi-getalenteerde artiest en actief op vlakken als produceren, rappen, filmen en monteren. Zijn stijlen zijn even gevarieerd als zijn talenten: Van Keltische hiphop en trapbeats tot boombap en alles daartussenin.

Bio.

Eli Jah

Biografie

Eli Jah (Joël Hormes, 1 december 1994, Almere), is een rapper en producer. Kenmerkend voor de artiest is zijn gave om succesvol te experimenteren met het combineren van een breed scala aan muziekstijlen. Van Reggae tot Punk Rock en van Dub tot Alternative hiphop. 

Op zijn 15e begint Eli Jah met rappen en produceren om zichzelf te uitten en zijn kijk op het leven te communiceren naar de buitenwereld. Het samplen van platen volgt al snel. De rapper en producer heeft altijd van uiteenlopende muziekgenres gehouden. Zo ontwikkelde hij door zijn vader bijvoorbeeld al jong de liefde voor Reggae. In 2012 maakt hij onder pseudoniem Mr. J het nummer Pijn. In de afgelopen jaren maakt hij naast talloze andere nummers o.a. de singles “The Father’s Arms”, “Rocksteady”, “You and I”, “Deze dag is van U”, “Held” en “Another Day”. Daarnaast bracht hij de track “Wat is het daar goed!” met Anne Deborah Bakker uit.

Eli Jah is tevens gediplomeerd filmmaker en videograaf en ontwikkelt op audiovisueel gebied o.a. documentaires, videoclips en alles daartussenin. De artiest is momenteel werkzaam bij CV Helpgoed, waar hij studio-werk doet als videograaf, editor en muziekproducer. Eli Jah werkt daarnaast actief samen met de rapper Sense. Dit resulteert in een synergetische cross-over van hun individuele voorkeursstijlen als Singer-Songwriter, Reggae & Hiphop.

Voor de nabije toekomst staat een cross-over project tussen Reggae, Hiphop en Keltische muziek op de planning. Daarnaast droomt Eli Jah ervan om een eigen muzieklabel op te richten dat jonge artiesten op instap niveau helpt met het opnemen en promoten van hun muziek. 

Laatste releases

Carousel Post: No posts found

Eli Jah

Nieuwste video

Coming soon!

Andere

projecten