Atalaya

Equilibrium
Single Image

Over Atalaya

Atalaya werkt- en werkte inmiddels in diverse steden als jongerenwerker- en coach. Daarnaast is hij actief als podiumartiest en kent hij de straatcultuur van binnenuit. Hij is zeer sterk in het opzetten en uitvoeren van talentontwikkelingsprojecten voor (kwetsbare) jongeren en outreachend werk. Binnen een team werkt hij aansturend, relationeel, methodisch en resultaatgericht.

Bio.

Atalaya

Biografie

Matheus Sales de Moura, alias Atalaya, doordrenkt zijn muziek met levenslessen uit de bijbel. Toch is het geen ver-van-je-bed-show. De luisteraar herkent persoonlijke situaties in ieder nummer en proeft in die lessen de positieve boodschap van God. Het christelijk geloof inspireerde Atalaya om het urban muzieklabel Zeven Zegels Music op te richten.

Zijn werk bij Youth for Christ in Arnhem, Gorinchem en Eindhoven heeft er aan bijgedragen dat Atalaya nu dichter bij jongeren staat dan ooit te voren. “Jongeren raakten geïnteresseerd in wie ik ben en wat ik doe als muzikant. Ze begonnen mijn liedjes te downloaden op hun telefoon en mijn teksten uit hun hoofd te leren. Ze gaven me tips en advies. Ik merkte dat mijn muziek veranderde door hun input.”

Voordat Atalaya in 2005 de beslissing maakt om zijn oude leven achter zich te laten, is hij al bezig met rappen. De associatie met zijn vroegere leven dwingt hem in die periode in eerste instantie tot het stopzetten van zijn muzikale activiteiten. Totdat hij besluit zijn rap carrière weer op te pakken, om zijn christelijke verhaal met zijn luisteraars te delen. “Toen ik het rappen weer oppakte, had ik meteen zoiets van: Jullie moeten weten hoe ik ben veranderd”, vertelt hij. “Voor mij was de periode voordat ik besloot voor God te gaan het leven niet. Nu heb ik het leven wel. Ik wil laten zien en horen aan mensen dat het geloof goed voor mij is. Dat wil ik delen via mijn muziek, zowel op het podium als door mijn levensstijl.”

Laatste releases

Carousel Post: No posts found

Atalaya

Nieuwste video

In opdracht van Heartbeat maakte Atalaya deze Spoken Word over het thema 'echt zijn'.