Garuda

Dit is hoe we doen!
Single Image

Over Garuda

Garuda staat bekend om zijn eerlijkheid en duidelijkheid. Dat komt direct terug in zijn teksten. Dit doet hij zoals hij zelf zegt echter zonder te schelden en zonder gangster gedoe. Toch kiest hij ervoor om muzikaal gezien deels wel voor deze sound te gaan. Als artiest probeert hij dan ook de brug te slaan tussen echte hiphop en toegankelijke muziek voor iedereen. Garuda maakt zijn eigen beats, waarbij hij meestal kiest voor een traditionele hiphop en R&B sound met een positieve vibe en catchy hook. Dit doet hij zodat ook de mensen die normaal gesproken niet naar dit genre luisteren ervan kunnen genieten. De artiest is verantwoordelijk voor het creatieve en praktische proces van ieder onderdeel van zijn eigen muziek en videoclips.

Bio.

Garuda

Biografie

Garuda (geboren in Nieuwegein) was als kind altijd de kleine schattige jongen van de klas. Om die reden begint hij op de middelbare school met rappen, om zichzelf cooler te voelen dan hij eigenlijk is. Hij wil in die tijd net zo stoer en confident zijn als 50 Cent en begint raps te schrijven met veel punchlines en wordplay. Omdat hij zich vooral cool wil voordoen stopt hij zijn emotionele kant weg. Om deze gevoelens uiteindelijk toch kwijt te kunnen begint hij naast bragging bars ook stiekem raps te schrijven over zijn gevoelens. Tot de dag van vandaag schrijft hij zowel die harde bars, als gevoelige tunes. De artiest komt uit een muzikaal gezin en speelt vanaf de brugklas ook piano in zijn kerk. Vanuit die omgeving begon hij met beats maken, waar hij uiteindelijk zelf ook op ging rappen.

Garuda bracht inmiddels al een heleboel muziek uit. Daarbij kan onder andere gedacht worden aan een mixtape toen hij net begon, een aantal EP's, een solo album en een collaboration album met zijn
broertje K1ndo. Daarbij bracht hij 10 videoclips uit, waarvan eentje geschoten op Opwekking. Garuda maakte veel tunes met Jorra Z, die hij leerde kennen op Opwekking. Daarnaast maakte hij featurings met vrienden en familieleden die zelf niet actief zijn als solo artiesten. Ook staat de artiest bekend om zijn vele
virale TikToks, is hij op tv geweest met Holland's Got Talent en bij meerdere quizes, deed hij veel optredens op pasars (Indische markten), had hij een succesvolle releaseparty met K1ndo en heeft hij een eigen platform met bijbehorend event, genaamd “Hoe We Het Doen”.

De rapper wil van zijn eigen platform, dat nu in de opstartfase zit, een succesvolle organisatie maken. Het eerste event vond eind 2023 plaats en momenteel is de rapper actief met het opzetten van een online
platform. Ook maakt hij plannen voor nieuwe evenementen.

In 2024 staat iedere maand een release op de planning, waar ook een aantal EP’s onderdeel van zullen zijn. Het doel is om zo nog meer bereik te creëren en nieuwe optredens binnen te halen.

Garuda ziet het geven van een eigen concert van 1,5 uur met liveband, in een gevulde concertzaal,  momenteel als 1 van zijn muzikale einddoelen.

Garuda

Nieuwste video

De videoclip en tekst spreken voor zich.