Jack Bunga

Je bent niet alleen
Single Image

Over Jack Bunga

Jack Bunga, ook bekend als "Prins Van De Stad", is een artiest uit 83 (Gorinchem). Hij produceert en schrijft zijn eigen muziek. Ook heeft Jack Bunga een aantal van zijn videoclips zelf geschoten en geëdit. Eerder was hij te zien in de documentaire "De Stem Van Jongeren", te vinden op YouTube. 17 juli 2021 verscheen onverwachts zijn eerste soloproject, genaamd "Mixtape Van Jack". Verder is hij initiatiefnemer van Art & Lifestyle platform "83", waarmee hij lokale creatieve talenten een podium biedt.

Bio.

Jack Bunga

Biografie

In 2011 start zijn muzikale reis als producer. In de jaren die daarop volgen begint hij daarnaast met het schrijven van teksten, maar die worden in eerste instantie nog niet door hem uitgesproken. De eerste keer dat dit wel het geval is, is tijdens een opnamesessie in 2016. De sessie is bedoeld als verrassing voor een rappende vriend van Jack. Bij de opnamedag is ook Matheus Atalaya (rapper en oprichter “Zeven Zegels Music”) aanwezig. Jack krijgt door deze ervaring de smaak te pakken en zo ontstaat al snel de EP “Litteken”. De EP omschrijft gebeurtenissen uit Jack`s tienerjaren, waarin hij nog onder de artiestennaam "Bungaloow" werkte.

Hoewel Jack in die tijd in de stad vooral bekend staat als DJ en producer, verrast hij iedereen door de eerste single van “Litteken”, getiteld “OH”, te lanceren. Eind zomer 2017 word de EP uitgebracht. Dit  resulteert er o.a. in dat de track “1 procent” een hit word, wat Jack motiveert om door te gaan. Dat jaar sluit hij af met het nummer "Keuzestress", waarvoor hij een mediawijsheid prijs ontvangt, een prijs eerder gewonnen door Carry Slee en Ali B.

Eind 2019 ondergaat het leven van Jack een grote verandering. Jack vind zijn geloof in Christus en in eerste instantie overweegt hij te stoppen met muziek. Na een jaar begint het echter te knagen en tot ieders verrassing brengt hij 17 juli 2021 een nieuw album uit, getiteld "Mixtape Van Jack". Hierin laat de artiest een nieuw geluid horen en velen beschouwen het album als creatief en filosofisch.

Met nummers als "Banneweg Flows", "Kabeljaauwsteeg" en "Sleeuwijk" geeft hij de luisteraars een inkijkje in het leven in Gorinchem. Op het album vertelt de artiest tevens over zijn spirituele reis met God, waarvan het nummer "CIAO" een voorbeeld is. 

Jack blijft doorwerken aan nieuwe muziek, zoals de singles "Omdat U groot bent" (18 december 2021), “Je bent niet alleen” Ft. Lionel Mayland (27 april 2023) en "Ik heb je vergeven" (12 mei 2023). Ook kondigt hij aan dat hij werkt aan een nieuw album, waarvan "Ik heb je vergeven" een voorproefje is. Jack verteld: “Deze reis in de muziek heeft me gevormd en ik kijk ernaar uit om mijn creatieve reis voort te zetten en nieuwe verhalen te delen met mijn publiek”.

Jack`s muziek kenmerkt zich door de kalmte en eigen sound en laat zich omschrijven als experimentele luistermuziek. De artiest is van vele markten thuis. Zo maakt hij bijvoorbeeld zijn eigen videoclips. Inmiddels werkte de artiest samen met artiesten als Cly Nation (op “Moving Forward”) Bolleh (op “Pesos”) en Atalaya (op “Deze wereld”). Daarnaast heeft de artiest een eigen platform, genaamd 83 (Instagram @drieentachtig), waar hij jonge creatievelingen fysiek en online een podium biedt. 

Ook momenteel zit Jack niet stil en werkt hij aan een nieuw project met de werktitel “Het album”. 

Laatste releases

Carousel Post: No posts found

Jack Bunga

Nieuwste video

Deze samenwerking met CLY Nation uit Rotterdam laat niets te wensen over. De track gaat over hoe je vooruit kan in het leven door gefocused te blijven op God.